Een grafische illustratie van drie mensen van het Hotelcore-team die samen aan een tafel zitten
Wie zijn Hotelcore

Over ons

Een grafische illustratie van drie mensen van het Hotelcore-team die samen aan een tafel zitten
nieuwsgierig?

Waarom we doen wat we doen

Achter een goed idee gaat vaak een probleem schuil. Tijdens overnachtingen in accommodaties zagen we telkens versleten informatiemappen, opgeplakte A4’tjes en slordige stapels folders met toeristische informatie. “Dat kan beter!” dachten we. Dat hebben we waargemaakt. Digitalisering en communicatie in de horeca is ons vak geworden.

2013 - 2016

Oprichting en start voor de Duitstalige markt

Oprichting van Gastfreund GmbH. Introductie van de digitale informatiemap op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt.

2017 - 2019

Uitbreiding en nieuwe producten

We ontwikkelen een breed assortiment digitale producten. Onder de merknaam Hotelcore zijn we actief in Nederland, België, het Caribisch gebied, Frankrijk, Italië en Portugal.

2020

Internationaal succes

Het Hotelcore-team helpt meer dan 6500 klanten in 15 landen bij de digitalisering van hun customer journey.

2022

Nieuw product: Hotelboard

Met het nieuwe product wordt Hotelcore een all-in-one hotel operations platform en ondersteunen we accommodatiehouders niet alleen vóór, maar ook áchter de receptiebalie.

ons avontuur

Van start-up naar succesvol bedrijf

Hotelcore is ontstaan in Kempten, een klein stadje in de Beierse Allgäu-regio. Het Silicon Valley van Duitsland? Niet echt. Wat de Allgäu wél is: een belangrijke vakantiebestemming. Met onze hoofdvestiging in de toeristische hotspot Allgäu zaten we met onze neus op de behoeften van onze markt. Een ideale ligging, die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan ons succes. Zo leerden we snel welke digitale tools voldoen aan de eisen van zowel accommodatie-eigenaren als vakantiegangers.

Dankzij onze investeerders en ons zich snel uitbreidende team zijn wij in korte tijd van een start-up in de Alpenregio uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met een tweede vestiging in Berlijn. Met negen jaar ervaring op de markt en meer dan 6500 klanten in 15 landen heeft Hotelcore een goede reputatie opgebouwd als pionier op het gebied van de digitale dienstverlening aan gasten.

0 +
tevreden klanten

in 15 landen

0 mln.
gebruikers

gebruiken onze producten per jaar

0
sterren

krijgen onze apps gemiddeld in de appstores

de gezichten achter hotelcore

Dit zijn wij

zin in iets nieuws?

Kom bij ons team!

Negen jaar geleden zijn we als kleine start-up begonnen. Nu zijn we een succesvol bedrijf met 100 medewerkers. Daar zijn we trots op! Maar we hebben onze start-up-mentaliteit behouden.

Een menselijke maat. Korte besluitvormingslijnen. Ruimte voor je eigen ideeën. Een vriendschappelijke omgang met elkaar. Dit alles is heel belangrijk voor ons. Ziejij een plek voor jezelf in ons bijzondere team? Dan zijn we benieuwd naar je sollicitatie.

Een grafische illustratie toont een persoon zittend op een raket

Wij

… hebben het hart op de goede plaats.
… houden van de menselijke maat.
… gaan met passie op ons doel af.
… dragen ieder actief bij.
… respecteren elkaar.
… zijn een team!

  • flexibele werktijden
  • een geweldig team
  • interessante bijscholingsmogelijkheden
  • leuke teamevenementen
  • een pensioenregeling via het bedrijf
  • lekkere koffie en vers fruit
Persoonlijke ervaringen

In de woorden van ons team

MaikaSalesmanager
Lees verder
"Bij Hotelcore word ik als persoon gezien en gewaardeerd. Ik ken geen andere werkgever waar de hartelijkheid zo gemeend is. Elk individu is gemotiveerd en maakt deel uit van het geheel! We werken allemaal met elkaar samen als gelijken en helpen elkaar. Dit vertrouwen stimuleert mij enorm in mijn dagelijkse werk. Hotelcore is absoluut mijn favoriete werkgever."
AlexandraCustomer relationship-manager
Lees verder
"Het contact met mensen is voor mij het belangrijkste in mijn werk. Elke dag wachten er nieuwe uitdagingen op mij, want elke klant is anders en heeft individuele behoeften. Eentonig werk bestaat hier niet. We steunen iedereen persoonlijk en met heel ons hart. Maar ik ben ook belangrijk als werknemer. Ik voel me gerespecteerd, ik kan mijn ideeën inbrengen en ik word gehoord. De vriendelijke interactie in het hele bedrijf is iets bijzonders."
ThomasStagiair softwareontwikkeling
Lees verder
"Ik voelde me meteen thuis bij Hotelcore. Een platte hiërarchie, leuke collega's, benaderbare chefs - wat wil je nog meer? Ik waardeer de vrijheid die ik in mijn werk heb enorm. De organisatie geeft me veel kansen om mijn eigen projecten en ideeën te realiseren. Tegelijkertijd kan ik altijd rekenen op de kennis en ervaring van mijn collega's en mijzelf verder ontwikkelen."
MonjaSenior redacteur
Lees verder
"Creatief bijdragen en jezelf zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen. Klinkt goed, toch? In de praktijk is het nog veel beter. Het karakteriseert mijn werk bij Hotelcore. Ik heb er zóveel plezier in. Ook omdat ik echt het gevoel heb een bijdrage te kunnen leveren, voor mijn team en voor onze klanten. In onze kantoren lopen vrije geesten, goede schrijvers, vernieuwende denkers en doorpakkers rond. Die realiseren allemaal de gemeenschappelijke visie."
DagmarInside-salesmanager
Lees verder
"Als alleenstaande moeder heb ik specifieke werktijden nodig. Dat is bij Hotelcore geen enkel probleem en daardoor voel ik me er echt op mijn plek. De collega's vormen een superteam dat met veel vindingrijkheid en expertise het werk doet. Bovendien word je altijd ondersteund door je leidinggevenden. Dat bleek al meteen tijdens de inwerkperiode, waar alle tijd voor werd uitgetrokken."