Hotelcore

Een grafische illustratie van drie mensen van het Hotelcore-team die samen aan een tafel zitten
Wie zijn Hotelcore

Ons verhaal

Een grafische illustratie van drie mensen van het Hotelcore-team die samen aan een tafel zitten
nieuwsgierig?

Waarom we doen wat we doen

Achter een goed idee gaat vaak een probleem schuil. Tijdens overnachtingen in accommodaties zagen we telkens versleten informatiemappen, opgeplakte A4’tjes en slordige stapels folders met toeristische informatie. “Dat kan beter!” dachten we. Dat hebben we waargemaakt. Digitalisering en communicatie in de horeca is ons vak geworden.

2013 - 2016

Oprichting en start voor de Duitstalige markt

Oprichting van Gastfreund GmbH. Introductie van de digitale informatiemap op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt.

2017 - 2019

Uitbreiding en nieuwe producten

We ontwikkelen een breed assortiment digitale producten. Onder de merknaam Hotelcore zijn we actief in Nederland, België, het Caribisch gebied, Frankrijk, Italië en Portugal.

2020

Internationaal succes

Het Hotelcore-team helpt meer dan 6500 klanten in 15 landen bij de digitalisering van hun customer journey.

2022

Nieuw product: Hotelboard

Met het nieuwe product wordt Hotelcore een all-in-one hotel operations platform en ondersteunen we accommodatiehouders niet alleen vóór, maar ook áchter de receptiebalie.

ons avontuur

Van start-up naar succesvol bedrijf

Hotelcore is ontstaan in Kempten, een klein stadje in de Beierse Allgäu-regio. Het Silicon Valley van Duitsland? Niet echt. Wat de Allgäu wél is: een belangrijke vakantiebestemming. Met onze hoofdvestiging in de toeristische hotspot Allgäu zaten we met onze neus op de behoeften van onze markt. Een ideale ligging, die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan ons succes. Zo leerden we snel welke digitale tools voldoen aan de eisen van zowel accommodatie-eigenaren als vakantiegangers.

Dankzij onze investeerders en ons zich snel uitbreidende team zijn wij in korte tijd van een start-up in de Alpenregio uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met een tweede vestiging in Berlijn. Met tien jaar ervaring op de markt en meer dan 6500 klanten in 30 landen heeft Hotelcore een goede reputatie opgebouwd als pionier op het gebied van de digitale dienstverlening aan gasten.

0 +
tevreden klanten

in 30 landen

0 mln.
gebruikers

gebruiken onze producten per jaar

0
sterren

krijgen onze apps gemiddeld in de appstores

de gezichten achter hotelcore

Dit zijn wij

zin in iets nieuws?

Kom bij ons team!

Tien jaar geleden zijn we als kleine start-up begonnen. Nu zijn we een succesvol bedrijf met 100 medewerkers. Daar zijn we trots op! Maar we hebben onze start-up-mentaliteit behouden.

Een menselijke maat. Korte besluitvormingslijnen. Ruimte voor je eigen ideeën. Een vriendschappelijke omgang met elkaar. Dit alles is heel belangrijk voor ons. Zie jij een plek voor jezelf in ons bijzondere team? Dan zijn we benieuwd naar je sollicitatie.

Een grafische illustratie toont een persoon zittend op een raket

Wij

… hebben het hart op de goede plaats.
… houden van de menselijke maat.
… gaan met passie op ons doel af.
… dragen ieder actief bij.
… respecteren elkaar.
… zijn een team!

  • flexibele werktijden
  • een geweldig team
  • interessante bijscholingsmogelijkheden
  • leuke teamevenementen
  • een pensioenregeling via het bedrijf
  • lekkere koffie en vers fruit
Persoonlijke ervaringen

In de woorden van ons team

AlexandraHead of Customer Relationship Management
Lees verder
"Het contact met mensen is voor mij het belangrijkste in mijn werk. Elke dag wachten er nieuwe uitdagingen op mij, want elke klant is anders en heeft individuele behoeften. Eentonig werk bestaat hier niet. We steunen iedereen persoonlijk en met heel ons hart. Maar ik ben ook belangrijk als werknemer. Ik voel me gerespecteerd, ik kan mijn ideeën inbrengen en ik word gehoord. De vriendelijke interactie in het hele bedrijf is iets bijzonders."
ThomasSoftware Engineer
Lees verder
"Ik voelde me meteen thuis bij Hotelcore. Een platte hiërarchie, leuke collega's, benaderbare chefs - wat wil je nog meer? Ik waardeer de vrijheid die ik in mijn werk heb enorm. De organisatie geeft me veel kansen om mijn eigen projecten en ideeën te realiseren. Tegelijkertijd kan ik altijd rekenen op de kennis en ervaring van mijn collega's en mijzelf verder ontwikkelen."
MarcelMedia Designer
Lees verder
"Ik werk sinds 2016 bij Hotelcore en heb daar mijn opleiding tot mediavormgever succesvol afgerond. In deze tijd heb ik alle belangrijke kennis en vaardigheden voor mijn vak geleerd. Ik waardeer het enorm dat ik bij Hotelcore mijn creativiteit en eigen ideeën kan inbrengen. Elke dag kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen. Hotelcore is een geweldig team met het hart op de goede plaats."
MonjaSenior Editor
Lees verder
"Creatief bijdragen en jezelf zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen. Klinkt goed, toch? In de praktijk is het nog veel beter. Het karakteriseert mijn werk bij Hotelcore. Ik heb er zóveel plezier in. Ook omdat ik echt het gevoel heb een bijdrage te kunnen leveren, voor mijn team en voor onze klanten. In onze kantoren lopen vrije geesten, goede schrijvers, vernieuwende denkers en doorpakkers rond. Die realiseren allemaal de gemeenschappelijke visie."
RaphaelSenior Translator
Lees verder
"Teamgeest, platte hiërarchieën en korte communicatiekanalen zijn bij Hotelcore geen loze woorden, maar geleefde werkelijkheid. Hier bundelen woordacrobaten, teamspelers, baanbrekers en visionairs hun krachten om onze klanten het best mogelijke product te bieden, om samen de toekomst van de digitalisering vorm te geven en de branche duurzaam te verbeteren. Ook de goede balans tussen werk en privé en de grote flexibiliteit maken Hotelcore voor mij een van de meest aantrekkelijke en moderne werkgevers in de regio."
SybilleSales Manager
Lees verder
"Het leukste aan mijn baan als Sales Manager vind ik het contact met de accommodatiehouders. Ik leer elke dag nieuwe mensen kennen en bijna geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk voor mij zo afwisselend en geeft mij ongelooflijk veel plezier. Daarnaast stelt Hotelcore me in staat om me professioneel te ontwikkelen door middel van interne coaching. Vlakke hiërarchieën, korte communicatielijnen in zowel het team als met het management maken het mogelijk om op gelijke ooghoogte succesvol samen te werken."

Laat gewoon even uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en beantwoorden al uw vragen.

In welke producten bent u geïnteresseerd?

Laat gewoon even uw contactgegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en beantwoorden al uw vragen.